flagEnglish ()
flagΕλληνικά ()
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
FBMA
  • Αρχική
  • Σχετικά με εμάς
    • Διοικητικό Συμβούλιο
  • Συνεργάτες
  • Ευκαιρίες Καριέρας
  • Εκπαίδευση
  • Μέλη
  • Νέα & Εκδηλώσεις
    • Εκδηλώσεις & Συνέδρια
      • F&B Management Conference 2016
      • F&B Management Conference 2017
  • Blog
  • Επικοινωνία

Σχετικά με εμάς

Home Σχετικά με εμάς
ΟΡΑΜΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Όραμα

O FBMA Greece (ΕΕΣΕΕ) οραματίζεται να γίνει ο κορυφαίος οργανισμός και η ηγετική φωνή του επισιτιστικού τομέα στην Ελλάδα.

Αποστολή

Η αποστολή του οργανισμού μας είναι να δημιουργήσει και να προωθήσει ένα κοινό όραμα που θα αντανακλά και θα ενσωματώνει την προσδοκία των μελών μας για ανάταξη και αναγνώριση του επαγγέλματος, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως κόμβος δράσης, πληροφόρησης και επιμόρφωσης των επισιτιστικών στελεχών.

Ο FBMA Greece (ΕΕΣΕΕ) είναι προσηλωμένος:

  • Στην τήρηση των υψηλότερων ηθικών και επαγγελματικών προτύπων δεοντολογίας και ακεραιότητας.
  •  Στην ισχυρή θεσμική εκπροσώπηση των επισιτιστικών στελεχών στο πλαίσιο των διεθνών, εθνικών και τοπικών φορέων.
  • Στη διαρκή ανάπτυξη των επισιτιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, μέσω συμβουλευτικών κατευθύνσεων, μελετών ή νομοθετικών προτάσεων, εισηγήσεων, παρεμβάσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση την διεθνή πρακτική και ηθική στον χώρο του ευρύτερου επισιτιστικού τομέα.
  •  Στην υποστήριξη και ανάδειξη των ελληνικών εταιριών τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα και προβολή των ελληνικών προϊόντων και του κλάδου μας στις διεθνείς αγορές.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Οι αξίες που δεσμευόμαστε να καθοδηγούν και να διέπουν τις ενέργειες και τις αποφάσεις μας, και που θα καθορίζουν την πορεία του οργανισμού βασίζονται στην:

Ακεραιότητα, Αμεροληψία, Διαφάνεια, Ευθύνη, Αυτονομία, Αλληλεγγύη, Συλλογικότητα, Συνεργασία, Επιδίωξη Κοινών Στόχων, Συνεχή Μάθηση, Κοινωνική Συνεισφορά.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Οι βασικές αρχές του Συλλόγου είναι:

1. Ανεξαρτησία από πολιτικούς, κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

2. Ελεύθερη συμμετοχή προσώπων νομικών ή φυσικών χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις.

3. Έγκυρη πληροφόρηση, επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση των ζητημάτων που άπτονται των σκοπών του.

4. Δημοκρατικότητα στις εκφραζόμενες θέσεις της, αντικειμενικότητα και πολυφωνία στις απόψεις και προτάσεις.

5. Αγαστή συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, εθνικούς, αλλοδαπούς και διεθνείς.

6. Πολιτικά κίνητρα ή κίνητρα που επιδιώκουν συνεργασία με άλλες ενώσεις προσώπων που επιδιώκουν πολιτικούς σκοπούς, απαγορεύονται.

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ

  •  Σκοποί του Συλλόγου είναι:

Ο επαναπροσδιορισμός και η επαναφορά στην πραγματική του υπόσταση, του τίτλου και ρόλου του F & B Manager σαν βασικού, ζωτικού και επίλεκτου διοικητικού στελέχους σε όλα τα επίπεδα και βαθμίδες παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης τροφίμων.

Η δημιουργία κώδικα ηθικής και αλληλοϋποστήριξης των μελών του συλλόγου ο οποίος θα πρέπει να τηρείται απαράβατα.

Η διατήρηση και ανάπτυξη της επικοινωνίας και των σχέσεων μεταξύ των μελών και καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας καλλιέργειας της αλληλεγγύης μεταξύ των με σκοπό την αμοιβαία προαγωγή των επιστημονικών τους γνώσεων και την προστασία των οικονομικών και επαγγελματικών τους συμφερόντων.

Η προαγωγή του επαγγελματισμού και της γνώσης ενθαρρύνοντας τη συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση σε όλα τα στελέχη που εργάζονται και αναπτύσσονται σε επισιτιστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες.

Η ηθική, επαγγελματική και υλική ενίσχυση των μελών του, μέσω κέντρου ευρέσεως εργασίας και πληροφόρησης, διασυνδεδεμένου με την αγορά εργασίας και τους φορείς, οργανισμούς ή άλλες νομικές οντότητες που μπορούν να συμβάλουν στη σταδιοδρομία και εξέλιξη των μελών μας.

Η έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση, επιστημονική αντικειμενικότητα, και ο πλουραλισμός απόψεων και προτάσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τα ποτά, τη φιλοξενία, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Η ενθάρρυνση της πολυφωνίας και η ανάπτυξη υπεύθυνου και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στα μέλη και στους κοινωνικούς, κρατικούς φορείς αλλά και την επιστημονική κοινότητα.

Η εκπροσώπηση των μελών και συνεργατών του στις ελληνικές αρχές και διεθνείς οργανισμούς στον ευρύτερο επισιτιστικό, τουριστικό, γαστρονομικό, τομέα τροφίμων και ποτών.

Η γόνιμη συνεργασία με άλλους συλλόγους, οργανισμούς και γενικά κάθε φορέα ή εταιρεία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, οι οποίοι ταυτίζονται με τους σκοπούς και την αποστολή του.

Η ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων και ευκαιριών επαγγελματικής δικτύωσης μεταξύ των μελών και συνεργατών.

Η δημιουργία αμοιβαίων επωφελών στρατηγικών συνεργασιών, συμμαχιών και χορηγικών ευκαιριών που μπορεί να προσθέσουν αξία στον οργανισμό, στα μέλη και συνεργάτες, και στον επισιτιστικό τομέα στο σύνολό του.

Η διεξαγωγή προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης, η οργάνωση επιστημονικών ή επαγγελματικών συναντήσεων, εργαστήρια και σεμινάρια, συνέδρια, κοινωνικές εκδηλώσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τους σκοπούς και στόχος του Συλλόγου.

Η συνεχής συνεργασία με τοπικές, περιφερειακές κυβερνητικές ή διακυβερνητικούς οργανισμούς και ιδρύματα προκειμένου να σχηματίσουν θέσεις και να διατυπώσει προτάσεις για θέματα:

  •  Τροφίμων και Ποτών
  •  Διοίκησης και Ιεραρχίας
  •  Εξυπηρέτηση Πελατών
  •  Γαστρονομίας και Οινολογίας
  •  Υγιεινής και Προτύπων Ασφάλειας Τροφίμων
  •  Προτύπων Οργάνωσης και Λειτουργίας
  •  Επιλογής και Καλής Χρήσης Α’ Υλών
  •  Διαχείρισης και Εκπαίδευσης Προσωπικού
  •  Προϋποθέσεις για την Δημιουργία Επιχειρήσεων
  •  Προδιαγραφές σε όλο το Εύρος του Επισιτισμού
  •  Και εν γένει κάθε Δραστηριότητα που συνάδει με την  Παραγωγή και Διάθεση Τροφίμων και Ποτών.

© 2016-2018 Αll right reserved FBMA Greece Developed by CrowdPolicy